Spring til indhold

Regeringen investerer 450 mio. i global bæredygtig udvikling

27.06.2018  16:05
Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs sender en ny bevilling på 450 mio. kr. til den Globale Miljøfond, som bl.a. medvirker til at finansiere bæredygtig udvikling i nogle af verdens fattigste og skrøbeligste lande.

Det danske bidrag skal bl.a. gå til indsatser mod klimaforandringerne og bekæmpelse af plastikforureningen i havene.
”Den Globale Miljøfond er et vigtigt instrument i indsatsen mod klimaforandringerne og globale miljøudfordringer, eksempelvis plastikforureningen i havene. Derfor styrker regeringen fondens arbejde med 450 mio. kr.” siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.
Også køn og ligestilling kommer til spille en endnu mere fremtrædende rolle i de kommende projekter.
”Ofte er det kvinder i udviklingslandene, der bliver hårdest ramt af f.eks. klimaforandringer, de har færrest midler til at håndtere oversvømmelser, tørke, temperaturstigninger, og mindst indflydelse på klima og miljøtiltag. Det er derfor afgørende, at køn og ligestilling integreres konsekvent fra start til slut i projekterne, og at kvinders vilkår forbedres via miljø- og klimaprojekterne. Det er en dagsorden, GEF vil levere på”, siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

Baggrund:
Den Globale Miljøfond blev etableret i 1992 ved den første Rio-konference og finansierer gennemførslen af Parisaftalen samt andre globale miljøkonventioner i nogle af verdens fattigste og skrøbeligste lande.
Fonden er også en vigtig samarbejdspartner i den grønne omstilling i mellemindkomstlande, som står overfor strategiske valg med stigende behov for energi og vand til deres vækst og udvikling.
Fondens genopfyldning bliver godkendt på fondens samling i Vietnam i disse dage. Danmark er historisk den 10. største donor til den globale miljøfond.
Det danske bidrag på 450 mio. fordeles over de kommende fire år. Danmark bidrog med 435 mio. kr. under den sidste genopfyldning i fonden i 2014
 
For yderligere information kontakt presserådgiver Marie Dørup Olesen tlf. 61979020Seneste nyt

    Se alle