Spring til indhold

Justerede rejsevejledninger pr. 6. august 2020

06.08.2020  16:01
Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. 

I denne uge tilføjes Spanien til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Tallene fra SSI viser en markant stigning fra 25,5 i sidste uge til 39 i denne uge. Derudover har i alt seks af landets 17 regioner nu smittetal, der er over 20. Det kan i øvrigt oplyses, at der ikke findes tal for testkriteriet på regionalt niveau, som ellers indgår i den sundhedsfaglige vurdering på nationalt niveau i modellen for rejsevejledninger. Den stigende smitteudvikling kan også betyde nye lokale rejserestriktioner, som kan gøre det vanskeligt at rejse.

Tallene for Andorra er også gået over grænseværdien, og vi fraråder fremadrettet også alle ikke-nødvendige rejser dertil. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Spanien, Bulgarien, Luxembourg, Rumænien og Andorra på grund af smittetallene.

Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af Irlands karantæneregler.

De opdaterede rejsevejledninger vil fremgå af Udenrigsministeriets hjemmeside i dag.

Bemærk at det fra lørdag den 8. august 2020 kl. 00.00 vil kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark fra Spanien og Andorra, ligesom det er tilfældet for Rumænien, Bulgarien og Luxembourg. Læs mere om indrejsereglerne hos Rigspolitiet.

Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan findes her