Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Saudi Arabien.

Senest opdateret 25.02.2021 kl. 08.27 (dansk tid)
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Saudi Arabien for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Læs rejsevejledningen for Saudi Arabien.

Information om konkrete restriktioner i Saudi Arabien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Saudi Arabien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Saudi Arabien. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Saudi-Arabien har indført indrejseforbud for rejsende fra Argentina, FAE, Tyskland, USA, Indonesien, Irland, Italien, Pakistan, Brasilien, Portugal, Storbritannien, Tyrkiet, Sydafrika, Sverige, Schweiz, Frankrig, Libanon, Egypten, Indien og Japan, samt for indrejsende som har mellemlandet eller opholdt sig i et af de ovenstående lande inden for 14 dage inden ankomst til Saudi-Arabien. Indrejseforbuddet gælder ikke for diplomater, saudiske statsborgere, sundhedspersonale og deres familier. 

Du kan som erhvervsrejsende søge indrejse, hvis du ikke har været i et af de ovenstående lande inden for 14 dage inden ankomst og hvis du opfylder følgende krav:

Mødeinvitation

Besøgsvisum/arbejdsvisum

Negativ COVID-19 test (Dansk COVID-19 pas anerkendes ikke)

Du skal være opmærksom på at du vil være underlagt 7 dages hjemmekarantæne med COVID-19 test på 6. dagen efter indrejse i Saudi-Arabien.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Rejserestriktioner

Personer med ind- og udrejse visum, arbejdsvisum eller iqama kan indrejse i Saudi-Arabien, afhængigt af flytilgængelighed og med overholdelse af ind- og udrejsekontrol for de pågældende lande der rejses via. 

Turister kan på nuværende tidspunkt ikke indrejse i hverken Saudi-Arabien, Oman, Kuwait eller Bahrain. 

Saudi-Arabien har lukket sine luft- og landegrænser for indrejsende fra Argentina, Forenede Arabiske Emirater, Tyskland, USA, Indonesien, Irland, Italien, Pakistan, Brasilien, Portugal, Storbritannien, Tyrkiet, Sydafrika, Sverige, Frankrig, Libanon, Egypten, Indien, Schweiz og Japan. Indrejseforbuddet gælder også folk som har mellemlandet eller opholdt sig i et af de ovenstående lande inden for 14 dage inden ankomst til Saudi-Arabien. Indrejseforbuddet gælder ikke for diplomater, saudiske statsborgere, sundhedspersonale og deres familier, men disse skal indgå i 14 dages hjemmekarantæne ved ankomst til Saudi-Arabien.

Indrejseforbuddet er foreløbigt gældende på ubestemt tid. 

Du skal være opmærksom på at du vil være underlagt 7 dages hjemmekarantæne med COVID-19 test på 6. dagen efter indrejse i Saudi-Arabien.

Læs mere om indrejserestriktioner på myndighedernes hjemmeside.

Karantæneregler

Saudi-Arabien har indført forskellige karantæneregler afhængigt af hvilket land du indrejser fra. På nuværende tidspunkt skal indrejsende fra Danmark i hjemmekarantæne i 7 dage og gennemføre en COVID-19 test på dag 6.

Ved ankomst i Saudi-Arabien påkræves registrering i "Tawwakalna" applikationen inden for 8 timer, og efter færdiggjort karantæne kan der bestilles tid til omkostningsfri COVID-19 test via "Sehaty" applikationen.

Du kan blive påtvunget et sporingsarmbånd, som skal sikre, at du overholder karantæneregler.

Interne rejserestriktioner

Det er tilladt at rejse mellem alle regioner i Saudi-Arabien.

Indenrigsfly og offentlig transport heriblandt tog, opererer i hele landet.

Transitmuligheder

Det er ikke muligt at rejse i transit gennem Saudi-Arabien.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er fri bevægelighed i hele landet døgnet rundt.

Man skal downloade og registrere sig i applikationen "Tawakkalna" før man bevæger sig udenfor sit hjem. Applikationen skal vises ved indgangen til supermarkeder m.m. for at sikre at folk er raske og ikke i karantæne. 

Kan man ikke fremvise applikationen ved efterspørgsel får man en bøde på SAR 10.000 (ca. DKK 17.000)

Forsamlingsforbud

Der er indført restriktioner, som kun tillader forsamlinger bestående af maksimum 20 mennesker.

Mundbind

Det er obligatorisk at bære mundbind i Saudi-Arabien, når du forlader dit hjem.

Det er obligatorisk at få målt sin temperatur, når du handler ind i supermarkeder / butikker / indkøbscentre.

Hvis du bryder reglerne, kan du få en bøde på SAR 1.000 (ca. DKK 1.700) og blive permanent udvist af Saudi-Arabien, hvis du er udlænding. 

Nedlukning/genåbning

De saudiske myndigheder har annonceret midlertidig nedlukning af samfundet. Nedlukningen indebærer forbud mod at afholde begivenheder, fester, bryllupper, virksomhedsmøder og hotelarrangementer. Ligeledes er steder med underholdningsaktiviteter, biografer, storcentre, fitnesscentre, sportscentre og restauranter (kun åbent for take-away) lukket. 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19 bør du hurtigst muligt kontakte Sundhedsministeriets hotline 937 eller det nærmeste sygehus, hvis du ønsker at blive testet.

Hvis du har behov for hospitalspleje under udgangsforbuddet, skal du ringe på nummer 997, hvorefter du får tilsendt en SMS-tilladelse til at forlade dit hjem.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Saudi Arabien

Der er et varieret udvalg af rejsemuligheder fra Saudi-Arabien til Danmark, men ingen direkte ruter. Flyafgange kan blive aflyst/ændret med kort varsel, derfor bør du selv holde dig orienteret med det pågældende flyselskab.

Husk at du skal kunne dokumentere din vidererejse til Danmark, og du opfordres til at undersøge med det anvendte flyselskab, hvorvidt din dokumentation for vidererejse til Danmark er tilstrækkelig/acceptabel.

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Indrejse i Danmark

Der er nu indført lovkrav om test og isolation ved indrejse til Danmark gældende fra d. 7. februar 2021. Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udlandsrejse her.

Skærpelse af danske indrejserestriktioner fra d. 9. januar t.o.m. d. 5. april 2021 - læs her: Indrejserestriktioner i Danmark. 
Udenrigsministeriet fraråder rejser til hele verden fra d. 8. januar t.o.m. d. 5. april 2021 - læs her: Rejsevejledninger (um.dk)

Spørgsmål til indrejse i Danmark skal rettes til Rigspolitiet. Du kan finde svar på spørgsmål om indrejserestriktioner i Danmark på Rigspolitiets COVID-19 hjemmeside.

Læs mere om de gældende og nye COVID-19 tiltag i Danmark her. Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere her.

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

 

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Mere information

Myndigheders hotlines og hjemmesider:

Sociale medier: 

Nyhedsmediers: 

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

 

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden på +966 (11) 488 0101 inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Saudi Arabien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.