Spring til indhold

David Malpass valgt som Verdensbankens næste præsident

05.04.2019  18:32

Verdensbankens bestyrelse har i dag valgt David Malpass som Bankens næste præsident. 

Udviklingsminister Ulla Tørnæs siger: ”Jeg hilser valget af David Malpass som Verdensbankens næste præsident velkommen. Verdensbanken er en af verdens vigtigste multilaterale udviklingsinstitutioner og er forpligtet til at gennemføre de politikker, som medlemslandene har godkendt, herunder at afskaffe fattigdom, arbejde for en fair fordeling af vækstens fordele, beskytte jordens klima og kæmpe for ligestilling.”
 
Ministeren tilføjer: ”Unge mennesker i udviklingslande drømmer om at få et job, at kunne få en uddannelse og opretholde en værdig tilværelse, så de kan se et håb om fremtid der, hvor de bor, og ikke begiver sig ud på en udsigtsløs rejse mod fx Europa. Vi har ikke råd til at skuffe disse unge. Verdensbanken skal spille en ledende rolle i den store, samlede indsats, der kræves for at opfylde deres ønsker om en hverdag med uddannelse, job og en værdig fremtid samt fortsætte kampen for klimaet”         
 
Verdensbankens tidligere præsident Jim Yong Kim annoncerede i begyndelsen af året sin tilbagetræden.
 
Under sine samtaler med medlemslandene – herunder Danmark og de øvrige nordiske og baltiske lande – har David Malpass forpligtet sig på at gennemføre de politikker som medlemslandene er blevet enige om, herunder at afskaffe fattigdom, arbejde for en retfærdig fordeling af fordelene ved økonomisk vækst, beskyttelse af jorden klima, og ligestilling - som nedfældet i Verdensbankens strategier godkendt af medlemslandene. David Malpass har forsikret, at Verdensbanken med ham i spidsen vil give et stort bidrag til virkeliggørelsen af Verdensmålene og klimamålene i tæt samarbejde med medlemslandene og andre multilaterale institutioner.            
 
 
Se mere her: https://www.unenvironment.org/
 
For yderligere kontakt:
Presserådgiver Marie Dørup Olesen, tlf.: 61979020